28 жовтня 2020 року в Україні відзначається 76-та річниця вигнання нацистів з території України.

День визволення України від фашистських загарбників – це свято, яке відзначається в Україні щорічно в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України, в день повного витіснення угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України – Закарпаття, в результаті Східно-Карпатської наступальної операції.

У роки Другої світової війни Україна опинилася в епіцентрі жорстоких битв. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько 3 млн радянських солдатів і офіцерів, майже 1,4 млн військовополонених.
На окупованій території України загинули близько 3,9 млн осіб – кожен шостий мешканець. Понад 2 млн українців були вивезені для примусової праці до Німеччини.
Повністю або частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тис. сіл, близько 10 млн людей залишилися без даху над головою, знищено понад 16 тис. промислових підприємств.
В цей день хочеться пригадати імена наших співвітчизників, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, усіма силами, нерідко ціною власного життя, наближали день звільнення України від нацистської окупації.
У Козятинській районній бібліотеці оформлено книжкову виставку: "Визволення України від нацизму".
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.