Повернутися до звичайного режиму

"Забудеш рідний край — твоє всохне коріння." П. Тичина

В читальному залі бібліотеки краєзнавців, вчителів історії міста та району, музейних працівників, бібліотекарі в шанувальників історії краю зібрала презентація книги Зої Вільчинської "Наша історія (20-30 роки)".

Це фундаментальна праця, яка містить понад 800 сторінок. у ній йдеться про вирішення селянського питання, починаючи з 1861 року, кооперативне будівництво радянської держави, становлення колгоспної системи, насильницьку колективізацію, масове розкуркулення, страшні репресії, виселення селян за межі України, про соціальне підґрунтя Голодомору та його чорну ходу по Україні і нашому району.

Весь матеріал подається з конкретними прикладами, спогадами очевидців, багатющими архівними матеріалами та статтями місцевої преси тих часів.

Свою концепцію вивчення історії краю представила автор, історик, вчитель - методист, відмінник освіти, член національної спілки журналістів та краєзнавців, почесний громадянин міста Козятин - Зоя Володимирівна Вільчинська.

У формі діалогу пройшло представлення книги. Свої думки про книгу висловили начальник відділу культури Воронов Володимир, директор музею історії міста Макаревич Лілія, вчитель історії Крилов Олексій.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.